U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Honing-mosterdkip

Wim maakte vandaag honing-mosterdkip maar ging eerst op bezoek bij Claudio van restaurant Selvatge voor inspiratie en natuurlijk om heel veel te proeven.

Naar recept Alle afleveringen

Röstirondjes met gevulde mozzarella en pestodressing

In deze uitzending kookte Wim uit een surprisebox vol ingrediënten. Het werd dus improviseren voor Wim. Nu weet hij dat één van zijn gasten dol is op onze röstirondjes dus dat werd de basis. Benieuwd wat hij maakte? Kijk snel.

Naar recept

Aviko Buurttafel On Tour

‘De Finca van Wim’ op Mallorca is van start gegaan. Wim is ingetrokken
in ‘zijn’ finca en natuurlijk heeft hij de bekende blauwe foodtruck mee.

Wim gaat elke dag met zijn foodtruck op pad op zoek naar verse
ingrediënten en nieuwe inspiratie. Om vervolgens op de finca voor zijn
gasten lekker te gaan koken. Elke dag eindigt aan tafel met gasten die
genieten van Wims kookkunsten. Met alle gerechten die Wim maakt
tijdens de tour wordt straks een receptenboek gemaakt.
 
 

Onze chef Wim Ballieu

Wim Ballieu komt uit België en opende 12 jaar geleden
zijn eerste Balls & Glory, waar hij de lekkerste gevulde
gehaktballen met stoemp maakt. Wim is te zien in menig
kookprogramma en gaat voor het zesde jaar met ons op
tour. We houden van z’n spontaniteit, Belgische tongval en
bovenal z’n passie voor koken. Ook deze tour maakt Wim
weer heerlijke gerechten met een ‘touch’ of Aviko.

 

Janneke Philippi

Janneke Philippi is samen met Wim het brein achter de recepten van
deze tour. Janneke is bekend van haar geweldige kookboeken en
haar recepten in Delicious. magazine. Ze is onuitputtelijk als het om
receptideeën gaat en neemt daar altijd de meest recente eettrends
in mee. Ook voor de ‘de finca van Wim’ en het receptenboek dat we
gaan maken is zij weer onmisbaar.
 

 

Volg ons tijdens de tour

Op deze site, op onze Instagram en Facebook pagina kun je de tour
volgen. Natuurlijk komen de recepten straks ook online te staan.
Vanaf maandag 22 juli zijn de uitzendingen 9 weken lang op
maandag te zien op NPO1 voor het journaal van 20:00 uur. Zodra
de uitzending is geweest kun je ‘m ook terugvinden op deze pagina
samen met het recept. En in oktober komt het receptenboek uit met
alle recepten!
 
 
 
 
Wim maakte vandaag honing-mosterdkip en wilde het net even anders doen dan anders. Om inspiratie op te doen ging hij langs bij Claudio van restaurant Selvatge in Selva.

Claudio is een meester in de keuken! Hij is ook één van onze juryleden bij de Aviko MasterChef en heeft in januari een nieuw restaurant geopend: Selvatge. Een restaurant waar ‘honesty’ de basis is voor de keuken. Eerlijke gerechten van lokale producten gemaakt met veel liefde door Claudio en zijn team. Claudio wil dat zijn gasten zich vooral thuis voelen, alsof je bij iemand thuis in de tuin zit te eten. Precies wat wij ook beogen! De twee raakten niet uitgepraat en na heel veel geproefd te hebben keerde Wim met een mand voor lekkers terug naar de Finca om daar voor zijn gasten te koken.

En wat voor gasten! Vandaag waren de vriendinnen van Caroline te gast op de Finca. Superleuke meiden (de mannen durfden niet mee) die allemaal van buiten Mallorca komen en hier hun draai hebben gevonden. Ze raakten niet uitgepraat met elkaar en met Wim.

Wim had een heerlijke honing-mosterdkip gemaakt met sinaasappel-saliegratins en groenten. En helaas voor Wim maar die gratins winnen echt elke ‘battle’, zelfs van deze geweldig lekkere kip. Gelukkig weet ook Wim dat inmiddels.
Vandaag had Wim een hele speciale uitdaging. Zijn gasten namen de boodschappen mee. Wim wist vooraf dus nog niet wat hij ging maken... Dat werd improviseren.

Vriendin van de crew: Ingrid kwam eten met haar ‘gang’en nam de boodschappen mee. Ingrid is onze Nederlandse consul op de Balearen, waar Mallorca onderdeel van is, en helpt ons altijd enorm met alles wat we maar nodig hebben.

Wim wist dat Ingrid dol is op onze röstirondjes dus dat werd sowieso de basis van het gerecht. Het was alleen nog even afwachten waar Ingrid mee kwam.

Ze bleek een tas vol lekkers bij zich te hebben. Tomaten in allerlei soorten en maten, Iberico ham, mozzarella, citroenen, olijfolie, verse kruiden en nog veel meer. Wim besloot er een traybake van te maken, geïnspireerd op een salade caprese. Je zet het gerecht in een mum van tijd op tafel.

Het enige wat Wim ter voorbereiding kon doen was zorgen voor de wijn. Nu dan zit je goed op Mallorca! Hij bracht een bezoek aan het oudste wijnhuis van het eiland: Bodega Ribas. En wij als crew mochten natuurlijk mee... Joseph vertelde ons met veel passie over de wijnen, de historie van Ribas en bovenal dat het gaat om het delen van het moment met elkaar. En daar konden we ons helemaal in vinden.
Bij een ondergaande zon stak Wim de BBQ aan op het strand om voor de vrienden van Niki heerlijke keftaspiesen te maken met een gepofte auberginesalade en kruidenrösti.

Wim besloot zijn gasten vandaag niet uit te nodigen op de Finca maar op het strand. Wel zo leuk als je toch gaat BBQ’en. Het gerecht was best eenvoudig dus het kon, hup alles in de foodtruck en op naar het strand.

Wim maakte keftaspiesen, dat zijn spiesen van gehakt. Wim zou Wim niet zijn om het net even anders te doen. Hij voegt rösti toe aan het gehakt, dat is niet alleen lekker voor de smaak, het zorgt er ook nog eens voor dat je met minder vlees toe kan.

Te gast vandaag waren Niki en haar vrienden. Wim en Niki kennen elkaar goed want Niki is met ons mee geweest op tour door Portugal. Superleuk om haar weer terug te zien en haar vrienden te leren kennen. Rafael van ‘onze’ Finca kwam ook gezellig langs met een aantal vrienden. Hoe meer ziel, hoe meer vreugd!
Eten wat de tuin je geeft! Dat is wat ze doen bij Solu in Alaró en dat is wat Wim vandaag ook deed. Wim maakte een groentetraybake met aardappelkroketjes en uienchutney.

De groenten haalde hij bij Guiliano en Larissa van Solu. Pas voor het derde seizoen telen zij hier hun eigen groenten en moet je kijken wat een resultaat! Er groeit echt van alles op deze kleine boerderij. Ze delen hun passie voor goed eten en wijn graag met anderen. En zoals Guiliano het zelf zo mooi zegt: “Het geeft ons de vrijheid om te koken met alles wat de tuin ons geeft”.

Wim ging daarna terug naar de Finca om met de groenten een heerlijke traybake te maken met aardappelkroketjes, uienchutney en niet te vergeten heerlijke gesmolten camembert om in te dippen.

De gasten genoten van het resultaat! Het dopen van de kroketjes in de gesmolten camembert was een groot succes. Ga je ‘m zelf maken, vergeet de warme uienchutney dan vooral niet want die maakte volgens de gasten echt het verschil.
Terwijl de zon onderging, kookte Wim, op het prachtige zeilschip; de Rafael Verdera, een heerlijke bowl met zoete aardappelblokjes en crispy kabeljauw voor zijn gasten.

Bijna elke dag kookt Wim op ‘zijn’ Finca maar vandaag maakte hij een uitstapje met zijn gasten. Wim zou namelijk aan de slag gaan met vis en wat is er nu mooier dan dit op zee te doen. Best een uitdaging maar het recept was eenvoudig. Bovendien houdt Wim wel van een uitdaging.

De broers Núria & Iñaki, de achtste generatie op dit schip uit 1841, verwelkomden Wim en de crew hartelijk. Nadat alle proviand en kookgerei aan boord was, kon Wim ook zijn gasten verwelkomen.

Het kostte Wim de nodige zweetdruppels en stress om het gerecht voor het donker op tafel te krijgen maar het is weer gelukt! En wat gaf het mooie beelden, zo bij zonsondergang! Een onvergetelijke avond met gasten die elkaar vooraf lang niet allemaal kenden, zo zie je maar weer; samen eten verbindt altijd!
Wim maakt vandaag voor zijn gasten kipcourgette met parmezaanduchesses en een passata met de tomaten van Isabel. Voordat Wim gaat koken, gaat hij bij haar langs voor verse tomaten.

Isabel is ‘koningin’ van de Ramellet tomaat. Ze is niet voor niets onlangs onderscheiden door de koning van Spanje voor al haar inspanningen op het gebied van de teelt en duurzaamheid van deze tomaat. Terwijl Wim samen met Isabel tomaten plukt vertelt ze hem er alles over. Haar allerbelangrijkste tip voor de passata van vanavond is dat je de tomaat niet moet blenden maar moet raspen, anders breek je de structuur en daarmee de smaak van deze geweldig lekkere tomaat.

Op de finca aangekomen zoekt Wim een topplek uit voor zijn foodtruck (wat een uitzicht) en dekt de tafel voor zijn gasten. De passata is voor bij de traybake met kipcourgette en parmezaanduchesses die Wim vandaag maakt. Een feestje om te zien en om te proeven! Wat een topavond!
Wim maakt vandaag Spaanse mini-tortilla’s op zijn finca. Hij heeft al zijn kleine pannetjes bij elkaar verzameld want er komen zo’n 12 gasten. Eerst gaat hij naar de markt voor lekkere verse groenten, kaas, olijven en natuurlijk eieren. De tortilla’s heb je eigenlijk zo gemaakt en het is ook heel makkelijk om er veel te maken. Heb je geen kleine pannetjes, maak dan gewoon één grote tortilla, net zo lekker. Nu blijft zo’n Spaanse tortilla snel plakken aan de bodem van de pan maar daar heeft Wim een kookhack voor. Snel kijken dus!